Selaa reseptejä

Reseptit:

Vähän lasin reuna sotkettu, mutta maku silti ihan mahtava

Kiva korkki ja pilli kruunaa pirtelön.

PÄHKINÄINEN KETOMEAL MILKSHAKE

Todella hyvä kesänherkku vaikka jälkkäriksi, mutta silti kanssa todella täyteläinen/ruokaisa ja suklainen. Tämä pirtelö on sopii yhteen isoon lasiin tai jakaa kahdelle ja voi nauttia pillillä. Kodista tarvii kuitenkin löytyä hyvä tehosekoitin joka pystyy murskaamaan myös jäitä. Koristeluun voi käyttää vaikka mintun lehteä ja suklaa muruja. (Sisältää makeutusaineita)

Ketosuklaapirtelö


2-3 dl jäitä

1 dl vettä

1,5 dl kuohukerma

1 rkl Pähkinä öljyä esim. Walnut oil - Lidl

1 rkl (Tumma) kaakaojauhe esim. Pirkka

1 tl Kanelia

2 mittaa. M-nutrition Meal, Chocolate jauhetta

1 mitta. M-nutrition MCT Oil Powder, Natural jauhetta

1 rkl Chian-siemeniä

2 rkl karppisokeria

( 0,5 dl Hasselpähkinä rouhittuna). Roasted hazel nuts - Lidl

10 g tummaa suklaata (90-100 %) koristeluun

Lisäksi: mintun lehti



  1. Kaada jääpalat tehosekoitin astiaan. Sitä pienempiä paloja sitä helpompi murskata. Myös jään määrää voi joutua säätämään riippuen palojen koosta.

  2. Kaada kaikki nestemäiset aineet astiaan. Öljy ei ole pakollinen mutta voi lisätä vähän liukasteeksi.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Chian-siemenet tuovat vähän rakennetta ja voi myös jättää pois jos ei pidä niistä.

  4. Kaada kuivat aineet nesteiden ja jäiden päälle.

  5. Sekoita kaikkia aineksia kunnolla niin pitkään, että kaikki jäätkin ovat murskaantuneet pieniksi.

  6. Kaada pirtelö mukiin ja laita päälle mintunlehti ja suklaanpala koristeeksi.

  7. Nauti kauniina kesäpäivänä.


Makrot / lasillinen: HH 7g, Prot 14 g, Rasva 92 g (ilman koristeita)

Kcal / lasillinen: 936 kcal

KETOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Täyteläisen suklainen, mutta kuohkea juustokakku kostean browniepohjan päällä. Tämä kakku on tehty pieneen (halkaisija 16 cm) vuokaan, josta riittää kohtuullinen pala 10:lle kahvin kanssa. Kakun koristelussa voi käyttää kanelilla maustettuja karamellisoituja pähkinöitä. Lisäksi voi hyvin käyttää rouhittua suklaata.

Ketosuklaajuustokakku

(10 annosta)

Browniepohja:

50 g voita

40 g tummaa suklaata (90 %)

2 munaa

½ dl mantelijauhoa

½ dl karppisokeria

½ tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

( ½ dl pähkinöitä rouhittuna)

Täyte:

2 liivatelehteä

60 g tummaa suklaata (90%)

250 g tuorejuustoa

½ dl karppisokeria tomuna

vaniljajauhetta

1 rkl vahvaa kahvia

1 ½ dl kuohukermaa vaahdotettuna

Kanelipähkinät:

30 g pähkinöitä karkeasti rouhittuna

2 rkl kuohukermaa

2 tl erytritolia

½ tl kanelia

Lisäksi: suklaata tai suklaakakunpaloja

  1. Valmista pohja. Sulata voi ja suklaa, sekoita joukkoon munat ja kuivat aineet seoksena. Kaada irtopohjavuokaan (Ø 16 cm) leivinpaperille.

  2. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 15 min.

  3. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.

  4. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Makeuta.

  5. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan.

  6. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä.

  7. Anna suklaajuustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.

  8. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Nosta pannu liedeltä ja kaada joukkoon kerma, kaneli ja erytritoli. Sekoittele ja anna jäähtyä.

  9. Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku kanelipähkinöillä, suklaalastuilla tai suklaakakun paloilla.

Makrot / pala: HH 3,5 g, Prot 5,4 g, Rasva 28,5 g

Kcal / pala: 293

TORTILLALÄTYT (Lokakuu 2020)

4kpl Todella kuohkeita lättyjä! Nopea ja helppo valmistaa!


RAAKA-AINEET:

Munia 2 kpl

Kermaa 2 dl

Psylliumia 2 rkl

Mantelijauhoa 0,75 dl

Ripaus suolaa


VALMISTUSOHJE:

– Riko munat, lisää muut ainekset.

– Sekoita käsivispilällä.

– Odota hetki ja levitä leivinpaperoidulle uunipellille 4 lättyä

– Paista 200 asteessa reilu 10 minsaa tai kunnes on saanut sopivasti väriä.

– Täytä mieleisilläsi täytteillä ja nauti


MAKROT KOKO SATSIIN:

Hiilarit: 8,5 g

Rasvat: 87 g

Protskut: 11 g

kalorit: 858 kcal

MAKROT PER LÄTTY:

Hiilarit: 2 g

Rasvat: 22 g

Protskut: 3 g

Kalorit: 215 kcal

Lisää reseptejä tulossa. Jos kuvista löytyy kiinnostavan näköisiä keto annoksia, niin ota rohkeasti yhteyttä niin kirjataan ohje/resepti tänne sivustolle.

Ketomokkapalat


Mokapalat on vuodesta toiseen suomalaisten suosikkileivonnainen. Mokkapaloja leivotaan myyjäisiin, harrastusporukoiden kahviloihin ja perhejuhliin, eikä suotta. Pehmoisen suklaalevykakun päällä kiiltelevä kahvilla maustettu suklaakuorrutus maistuu vauvasta vaariin.

Voi kuorrutuksen makeutuksen määrää vähentää ½ dl:aan., jos haluaa vähemmän makean version.


Ketomokkapalat

(12 palaa)

2 luomumunaa

3/4 dl erytritolia

75 g voita sulatettuna

150 g ranskankermaa

2 dl mantelijauhoja

1 rkl psylliumia

1 tl leivinjauhetta

3/4 dl kaakaojauhetta

ripaus suolaa

Kuorrutus:

1 dl kuohukermaa

15 g voita

3/4 dl tomutettua erytritolia

2 – 3 tl pikakahvijauhetta

75 g tummaa suklaata

Pinnalle:

pähkinärouhetta tai kaakaonibsejä

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja erytritoli.

  2. Lisää voisula ja ranskankerma, sekoita tasaiseksi.

  3. Lisää kuivat aineet, sekoita tasaiseksi.

  4. Levitä taikina leivinpaperoituun n. 18 x 25 cm uunivuokaan.

  5. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 25 – 30 min.

  6. Valmista kuorrutus: Kiehauta kerma, voi, tomuerytritoli ja pikakahvijauhe. Lisää suklaa ja anna tekeytyä 1 min. Sekoita.

  7. Kaada kuorrutus pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta.

  8. Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin verran ennen tarjoilua.


Makrot / pala: HH 2,6 g, Prot 3,8 g, Rasva 17,3 g

Kcal / pala: 179


Valkosipuli-yrttileipä


Ketoilusomen on vallanneet syksyn aikana mehevät voilla ja valkosipulilla maustetut focaccia -tyyppiset pannuleivät. Olihan se itsekin otettava osaa talkoisiin ja lopputulos on niin herkullinen yhdistelmä pehmoista sisusta, rapeaa kuorta ja suolaista maustevoita, ettei tahdo sanotuksi saada. Mikään ei estä tekemästä leipää focaccian tapaan painelemalla taikinan pannulle yhdeksi ohueksi levyksi ja painamalla voin sekä mausteet leivän pintaan.

Uunissa ennalta kuumennettu pannu on kuitenkin hyvä ajatus, mikäli omistaa jonkin sopivan kokoisen hyvin lämpöä varaavan ja uunin kestävän pannun/astian. Reunat rapsakoituvat astian kuumuudessa ja sisäosa jää untuvan pehmeäksi. Leipä toimii loistavasti illanistujaisissa, rennomman päivällisen lisukkeena tai keittojen kaverina.


Valkosipuli-yrttileipä

(4 isoa palaa)

2 luomumunaa

200 g tuorejuustoa tai mascarponea

1/4 tl suolaa

2 dl hienoa mantelijauhoa

2 rkl psylliumia

1 tl leivinjauhetta

Valkosipuli-yrttivoi

50 g voita

1 – 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

½ dl (lehti)persiljaa tai muita yrttejä hienonnettuna

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. (Laita sinne kuumenemaan myös paistoastia. )

  2. Sekoita muna ja tuorejuusto hyvin.

  3. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita.

  4. Anna taikinan tekeytyä 10 – 15 min.

  5. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä kostutetuin käsin palloiksi.

  6. Nosta valurautapannuun tai uunivuokaan (Ø n. 20 cm).

  7. Levitä pehmeä voi, valkosipuli ja yrtit sämpylöiden väleihin ja päälle.

  8. Paista uunin keskiosassa 30 – 35 min.

  9. Syö uunituoreena.


Makrot / pala: HH 4,8 g, Prot 11,5 g, Rasva 43 g

Kcal / pala: 452